6 ting du ikke vidste om Grace and Frankie

Posted on 14. maj 2015 By

LilyTomlinApr2013 1. Lily Tomlin (Frankie) er selv en af de kendteste homoseksuelle skuespillere i Hollywood. Hun har siden 1970’erne levet sammen med sin partner, tekstforfatteren Jane Wagner, med hvem hun blev gift i 2013.

Reklame for filmen 9 to 5 (1980)2. Dolly Parton spillede i 1980 spillede sammen med Tomlin (Frankie) og Fonda (Grace) i storhittet 9 to 5, hvor hun også sang kendingsmelodien af samme navn. Og det lyder da også som om, det er Parton, der synger åbningssangen “Stuck In The Middle With You” i Grace and Frankie. Men det er faktisk sangerinden Grace Potter, der synger sangen, som er en cover-udgave af Stealers Wheel’s gamle hit, der i 1972 nåede op som nr. 6 på den amerikanske Billboard Hot 100 liste.

3. Året før damerne fik succes med 9 to 5, spillede Sam Waterston (Sol) og Martin Sheen (Robert) hovedrollerne i floppet Eagle’s Wing.

4. Grace and Frankie er opfundet af Martha Kaufmann, som også er kvinden bag 90ernes legendariske komedieseriehit Venner.

5. Sam Waterson (Sol) er bedst kendt som advokaten Jack McCoy igennem 16 sæsoner af politiserien Law & Order. I denne rolle medvirkede han også i et afsnit af Venner i et “film-i-filmen” klip, hvor vennerne ser et afsnit af Law & Order, som Joey skulle have medvirket i.

Jane Fonda 1975d6. Modsat sin rolle som Grace i serien, er Jane Fonda i virkeligheden kendt for at være lidt af en hippie. Således har hun siden 1970’erne været kendt som anti-krigsaktivist og hardcore feminist, som tilmed har besøgt og hyldet det ekstreme svenske parti Feministisk Initiativ.

Ikke kategoriseret     , ,


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Videre til værktøjslinje